First Hotel Norrtull


boka hotell nära Friends ArenaFirst Hotel Norrtull är beläget i Vasastaden några kilometer norr om de allra mest centrala delarna av Stockholm. Hotellet, som är trestjärnigt och familjedrivet, har 129 rum i flera olika varianter.

Hotellbyggnaden är mycket speciell. Den byggdes 1923 som huvudkvarter och lager för AB Vin & Spritcentralen (nuvarande Systembolaget). Byggnaden är kulturminnesmärkt, vilket gör att det finns begränsningar i hur byggnaden får modifieras. Det gör i sin tur att hotellet på många sätt har en gammaldags charm med mängder av klassiska detaljer, bland annat med stora pelare och stora valv.boka ett hotell nära Friends Arena

Alla de 129 rummen på First Hotel Norrtull är modernt inredda i en typisk skandinavisk design med lågmälda färger och ljusa träslag. De stora ljusinsläppen gör att rummen känns rymliga och fräscha. Du väljer mellan standardrum, familjerum, superiorrum och deluxerum. Alla rum har en rad bekvämligheter samt givetvis en arbetsyta.

First Hotel Norrtull har en egen à la carte-restaurang, Arthur’s. Den ligger på entréplan och serverar en komplett meny med både internationella rätter och typisk svensk husmanskost. Restaurangen är designad som en taverna och under de varma månaderna förstärks detta intryck när den vackra uteplatsen är öppen. I lobbyn och i nästan direkt anslutning till restaurangen finner du också en trivsam bar.

Klicka här för att se mer hotell nära Friends Arena.